ТРИСТОРОННЯ РАДА ДІЄ

26 червня 2018 року в Кіровоградській обласній державній адміністрації відбулось засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради.

На порядку денному розглянуті питання:

1. Про стан виконання Територіальної Угоди між Кіровоградською обласною державною адміністрацією, обласним об′єднанням організацій роботодавців та Федерацією профспілок Кіровоградської області у 2018 році.

2. Про дії сторін соціального діалогу щодо збереження та розвитку трудового потенціалу для потреб економіки регіону.

За результатами обговорення: з першого питання сторони соціального діалогу дійшли висновку, що реалізація зобов’язань за угодою в значній мірі сприяла збільшенню майже на 39 відсотків надходжень до обласного бюджету, підвищення розміру середньої місячної заробітної плати на 45,8%. За рахунок реалізації 39 інвестиційних проектів забезпечено нарощення обсягів промислового виробництва, створено понад 900 робочих місць.

Налагодженню стабільних соціально-трудових відносин і забезпеченню високого рівня взаємодії сторін соціального діалогу.

За пропозицією Голови ФПО Баланенка М.О. Рада прийняла рішення щодо створення нових і збереженню діючих на підприємствах і в установах первинних профспілкових організацій.

Стосовно другого питання Рада вирішила визначити пріоритетними завдання:

- раціональне використання наявних робочих місць та недопущення їх необґрунтованого скорочення, запровадження запобіжних заходів щодо масових звільнень за ініціативою роботодавців;

- професійної підготовки кадрів, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників не рідше одного разу на 3 роки, та про навчання профспілкового активу;

- посилення відтворювальної, стимулюючої функції заробітної плати та забезпечення зростання реальних доходів працівників;

- при проведенні переговорів із укладання колективних договорів, змін та доповнень до них, намагатись включення до них взаємних зобов’язань, передбачених ст..7 Закону України «Про колективні договори і угоди», передбачати додаткові гарантії і соціально-побутові пільги.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.

Найменування профспілки скорочено:
Українською мовою – ППДУУ
Російською мовою – ПРГУУ
Англійською мовою – SEUU