Вшанували кращих за професією

Вшанували кращих за професієюНапередодні свята Дня праці відбулася церемонія вшанування кращих за професією представників різних галузей, яку провела Федерація профспілок області спільно з членськими організаціями. Це свято під назвою «Майстри Кіровоградщини» уже стало традиційним – цього річ йому виповнилося 18 років.

Відкриваючи свято голова ФПО Максим Баланенко сказав: «Ми пишаємося, що це унікальне свято, якого немає в жодній області, започаткувала ФПО. На жаль, останнім часом людина праці обділена увагою суспільства, тож профспілки компенсують цю прогалину і з року в рік вшановують кращих працівників різних галузей і професій. Цього року Дипломів ФПО удостоїлися 62 майстра Кіровоградщини».

Честь відкрити свято було надано людям від землі – аграріям, а також харчової та переробної галузей. Вони завжди крокують разом, створюючи достаток Кіровоградщини в цілому та кожної родини зокрема.

Відзначено було також представників провідних галузей економіки регіону: сільгоспмашинобудування, металургійної, енергетичної.

Вдячні слова під час церемонії звучали й на адресу працівників поштового та електрозв’язку, метрології і стандартизації, які докладають чимало зусиль і старань, спрямованих на розвиток підприємств та надання якісних послуг.

До найбільш значимих професій належать професії вчителя і медичного працівника. Представники освіти та медицини теж удостоїлися Дипломів ФПО.

Серед номінантів були і працівники культури та державної служби. Одні пишуть яскраву неповторну сторінку у нашому непростому житті і незважаючи на будь-які негаразди, дарують незабутні хвилини радості спілкування зі світом мистецтва. Другі – напрочуд відповідальні люди, які втілюють політику держави на місцях.

Колегія департаменту соціального захисту обласної державної адміністрації по результатам роботи за 2018 рік визнала Петрівське управління соціального захисту одним з найкращих у вирішенні питань:

- погашення заборгованості із заробітної плати та легалізації виплат заробітної плати;

- забезпечення контролю за наданням різних видів державної соціальної допомоги;

- приведення у відповідність нормативних документів, пов’язаних з діяльністю тристоронньої соціально-економічної ради.

Дипломом ФПО нагороджено - Сибіру Валентину Григорівну -

начальника Петрівського управління соціального захисту населення. Дуже відповідального, компетентного і принципового керівника.

Серед кращих – колдоговір Тишківської ОТГ

Поруч із майстрами Кіровоградщини під час свята були вшановані переможці обласного конкурсу «На кращий колективний договір». Саме ці маленькі конституції гарантують працівникамгідний рівень умов і оплати праці, вагомі соціальні пакети, захищаючи їх у різних життєвих обставинах.

Серед переможців було названо й колективний договір Тишківської ОТГ Добровеличківського району. Це перший колдоговір об’єднаної територіальної громади, який вийшов у переможці. Він і справді заслуговує на увагу своїм вагомим змістом. Визначені у захисному документі гарантії і пільги враховують усі житейські питання, у ньому можна знайти усі відповіді на щоденні питання. Тобто, передбачено виплату матеріальної допомоги у різних обставинах, додаткову відпустку, доплати…

Що найважливіше: колдоговір не захований у шухляду, а цілком доступний для кожного спілчанина. Це діючий, живий документ, який стає кожному у пригоді. Сторони (Куліш П.В. - голова ОТГ і Тимченко Н.В. - голова профкому) систематично звітують про його виконання, при потребі вносять зміни.

Всі нагородженніДипломами ФПО були матеріально заохочені.

 

Вшанували кращих за професієюВшанували кращих за професієюВшанували кращих за професієюВшанували кращих за професієюВшанували кращих за професією

 


Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.

Найменування профспілки скорочено:
Українською мовою – ППДУУ
Російською мовою – ПРГУУ
Англійською мовою – SEUU