Місцеве самоврядування підбило підсумки

Цими діями відбулися урочисті, присвячені відзначено професійного свята – Дня місцевого самоврядування. Приймали участь в зібраннях як керівники області, захід проводився в музично-драмотиичному театрі ім.. Кропивницького, так і районні керівники на місцях в адміністраціях, районних будинках культури. Звісно за активною участі членів профспілки державних установ.

З кожним роком до цих заходів все більш і більш долучаються об’єднанні територіальні громади , число яких постійно зростає і сьогодні перевалило за 20. а тому Федерація профспілок області, обком профспілки приділяють особливу увагу їх діяльності. Узагальнено досвід про співпрацю ФПО і Соколівської об′єднаної територіальної громади по роботі з первинними профспілками організаціями в умовах змін.

Зі свого боку звітувала і Профспілка, що зроблено в цьому році корисного для спілчан.

Всі пам’ятають заветований в 2017 році Президентом України закон «Про службу в органах місцевого самоврядування, який мав забезпечити сучасні умови оплати праці та матеріального стимулювання працюючих в органах місцевого самоврядування. Так він і не запрацював.

Неодноразові звернення ЦК профспілки до Кабінету Міністрів України, в рамках соціального діалогу, дозволити зняти напругу (на нашу думку частково) запропонували внести зміни до уже діючих наявних нормативно-правових актів. Була прийнята Кабінетом Міністрів України. Так звана, травнева 363 постанова».

На сьогодні ЦК профспілки звернувся до Голови Верховної Ради України щодо прискорення прийняти нового законопроекту «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Мали ми непорозуміння коли в трьох управліннях Світловодської міської ради упродовж двох місяців не виплачувалася зарплата. І з цією проблемою до обкому профспілки працівників державних установ звернувся голова профспілкового комітету виконавчого апарату міськради. Найприкріше, що кошти на рахунку міської ради були, а отримати їх не могли. Причина банально проста – більшість депутатів міськради тривалий час відмовлялися брати участь у роботі ради (зривали проведення сесій), а значить не вносилися зміни до бюджету, тобто блокувалася в цілому робота міської ради…..

Виходу ніхто не знав і не пропонував – нами було підключень різні інстанції. Звернулися до лідерів партій, як на обласному рівні, так і на центральному, до управління Держпраці, до Голови Верховної Ради України, керівництва облдержадміністрації, намагалися зустрітися з керівниками фракцій – на зустріч вони не прийшли. У відповідь – або мовчання, або відписка….

Підбиваємо підсумок: більше сотні працівників отримали зарплату у повному обсязі. У цій боротьбі хочу сказати слова вдячності керівництву облдержадміністрації – вони єдині, хто реально втрутився у ситуацію і вплинув на неї. Висловлюють свою вдячність також і члени профспілки виконавчого апарату Світловодської міської ради.

А взагалі свято є свято: це посмішки, радісні обличчя, квіти, нагороди і віра, що все у нас в Україні налагодиться.

Подаємо список нагороджених і фінансово вмотивованих кращих наших спілчан:

від Добровеличківського райкому профспілки

- Таляр Тетяну Олексіївну, члена первинної профспілкової організації Гнатівської сільської ради ;

- Болілого Ігоря Андрійовича, члена первинної профспілкової організації Добровеличківської районної ради.;

- Денисовець Тетяну Андріївну, члена первинної профспілкової організації Добровеличківської районної ради.

Бобринецького райкому профспілки

- Тороп Світлану Георгіївну – секретаря Олексіївського сільської ради;

- Рябоконь Ольгу Іванівну – Солонцюватську сільську голову.

Знам′нського міськкому профспілки

-Валовик Тетяну Миколаївну, профорганізатора Іванковецької сільської ради;

-Головченка Анатолія Володимировича, голову профкому Знам′янського міськвиконкому;

-Камінську Людмилу Володимирівну, голову профкому Дмитрівської сільської ради об’єднаної територіальної громади;

-Лавріненко Валентину Іванівну, профорганізатора Казарнянської сільської ради;

-Шаповалову Олену Геннадіївну, начальника фінансово-господарського відділу-головного бухгалтера виконавчого апарату Знам′янської районної ради.

Олександрівського райкому профспілки

– Гончаренка Григорія Кіндратовича, голову Олександрівської районної ради;

- Безпечного Олександра Івановича, селищного голову Олександрівської селищної ради.

Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Фортечної районної у м. Кропивницькому ради

–Закаблуковського Віктора Олександровича, члену профспілкової організації начальник управління соціального захисту населення виконавчого комітету Фортечної районної у м. Кропивницькому ради;

–Слівченко Тетяну Володимирівну, члену профспілкової організації, провідного спеціаліста відділу прийняття рішень центру по наданню державних допомог.

–Кицюру Катерину Леонідівну, провідного спеціаліста відділу з прийому громадян управління соціального захисту населення виконавчого комітету Фортечної районної у м. Кропивницькому ради;

Кіровоградської обласної ради

- Прокопчука Євгена Васильовича., члена первинної профспілкової організації, головного спеціаліста фінансово-господарського відділу виконавчого апарату обласної ради;

- Зарічну Світлану Іванівну, члена первинної профспілкової організації, головного спеціаліста загального відділу виконавчого апарату обласної ради.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.

Найменування профспілки скорочено:
Українською мовою – ППДУУ
Російською мовою – ПРГУУ
Англійською мовою – SEUU