Шановні колеги!

Інформуємо вас про те, що за ініціативи ФПУ відбулася зустріч представників профспілок України  з представником Міністерства фінансів України щодо обговорення проекту Державного бюджету України на 2017 рік. Від Міністерства фінансів України участь у зустрічі взяв заступник Міністера фінансів – керівник апарату Є.Капінус.
Під час зустрічі було порушено питання щодо існуючої заборгованості з виплати заробітної плати в місцевих державних  адміністраціях та необхідності внесення змін до Державного бюджету України на 2016 рік  в частині збільшення видатків на оплату праці працівникам органів виконавчої влади. Крім того, було наголошено на необхідності передбачення фінансування видатків на оплату праці працівникам органів виконавчої влади згідно із Законом України  «Про державну службу» у Державному бюджеті України на 2017 рік.
За словами Євгенія Капінуса, з метою погашення заборгованості з виплати заробітної плати та недопущення її в подальшому, Верховною Радою України планується внести відповідні зміни до Держбюджету України на 2016 рік, а також, у проекті Держбюджету України на 2017 рік, передбачені кошти на підвищення заробітної плати працівникам органів виконавчої влади в середньому на 50%.
Водночас, опрацювавши проект Держбюджету на 2017 рік ЦК профспілки вбачається реальна загроза призупинення пункту 14 Розділу ХІ Закону України «Про державну службу», а саме: «Мінімальний розмір посадового окладу групи 9 у державних органах, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, міст обласного значення, становить:
З 1 січня 2017 року – 1,25 розміру мінімальної заробітної плати».
Зважаючи на те, що ситуація з погашення заборгованості з виплати заробітної плати та фінансування видатків на оплату праці у 2016 році залишається критичною та з метою недопущення призупинення зазначеної норми закону «Про державну службу», просимо Вас до 5 жовтня п. р. (орієнтовно перше читання бюджету) організувати масове направлення листів до:
- Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, 
- Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, 
- Комітету Верховної Ради України з питань  соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення. 
Принагідно інформуємо вас, що на виконання рішення пленуму ЦК профспілки направлено відповідні листи на ім’я Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України. Також направлено листи на ім’я голів Комітетів ВРУ; крім того Профспілкою окремо проводиться  робота з членами Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.
Більш того, сьогодні 28 вересня відбулася робоча зустріч голови Профспілки Юрія Піжука з Міністром Кабінету Міністрів Олександром Саєнко з питання щодо критичної ситуації, що склалася з фінансуванням видатків на оплату праці у 2016 році.
Віктор Федотов
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.

Найменування профспілки скорочено:
Українською мовою – ППДУУ
Російською мовою – ПРГУУ
Англійською мовою – SEUU