До пропозицій профспілки дослухались, але……

Аби чинити дієвий опір ворогу, відновлювати країну і рухатися до ЄС, нам потрібна висока якість державного менеджменту на всіх ланках – від Кабміну до місцевої адміністрації. І це те, що нам не зможе забезпечити жоден міжнародний донор чи партнер. Тож зараз треба приділити увагу мотивації, щоб залучати на державну службу професійні кадри. Проте непрозорість і складність структури заробітної плати заважають це робити. Це відзначає народний депутат України Олена Шуляк.

Саме про це заявив і голова профспілки працівників державних установ Юрій Піжук на засіданні за круглим столом «Реформа системи оплати праці державних службовців як складова євроінтеграції», яке відбувалося 13 лютого п. р.

Юрій Піжук наголосив, що Профспілкою послідовно уже багато років поспіль, в умовах поетапного збільшення розмірів посадових окладів, здійснювалися кроки по вирішенню проблеми перекосів в оплаті праці, серед яких направлення петиції до Президента України. але суттєвих змін на виправлення ситуації не відбувалося. Саме це дуже часто ставало причиною виходу держслужбовців із профспілки. Мовляв, профспілка безсила. Заробітна плата на посадах державної служби не є конкурентною порівняно з ринковою. За просту некваліфіковану роботу (обслуговуючий персонал) передбачено вищий посадовий оклад, ніж на окремих посадах державної служби з високим рівнем відповідальності, чисельними обмеженнями і вимогами до особи та ще із щорічними погрозами про оптимізацію кадрів. При цьому збільшення розміру мінімальної зарплати до 6700 грн ніяк не вплинуло на державних службовців, у яких мінімальний розмір посадового окладу залишився на тому ж рівні (двох прожиткових мінімумів працездатних осіб на 01.01.2023 року).

Сьогодні держава як роботодавець гарантує посадовий оклад провідному спеціалісту регіонального рівня 5500 гривень, а обласному - 5600 гривень. Сьогодні таку гарантію не обіцяє жоден роботодавець в державі, не кажучи вже в країнах ЄС. При цьому вказаний спеціаліст повинен мати вищу освіту, стаж роботи за фахом в державній службі на посаді спеціаліста 1 категорії не менше 3 років або стаж роботи за фахом в інших сферах управління не менше 5 років.

Особливо ріже очі зарплата державних службовців, якщо її порівняти з оплатою праці так би мовити вибраних працівників. На деяких посадах нараховуються такі розміри зарплат, які суспільством просто не сприймаються. Наявність великої кількості надбавок, преміальних та інших виплат дозволяє це робити – незважаючи на суворі обмеження зарплати, інших виплат під час воєнного стану.

Найсвіжіший приклад. За три робочі тижні керівництво підприємства «Мотор Січ» виплатило новому директорові 640000 гривень заробітної плати. На цьому фоні надзвичайно віддані державі держслужбовці виглядають дуже блідо.

Така ситуація не сприяє залученню на державну службу фахових спеціалістів, і призводить до втрати досвідчених фахівців та менеджерів. Галузева профспілка вважає, що реформа оплати праці давно назріла, та має рухатись до справедливих складових заробітної плати державних службовців: 70 відсотків - посадовий оклад, 30 відсотків - надбавки і премії.

Першим кроком до розв’язання цієї проблеми стане ухвалення законопроекту №8222, який змінить підходи у нарахуванні зарплат у держсекторі.

Проектом пропонується запровадження прозорої системи на основі класифікації посад, посилення ролі посадового окладу. припинення надмірно необґрунтованих виплат, а найголовніше - досягти протягом 5 років такого рівня оплати праці на державній службі, який буде дорівнювати 70-90 відсоткам оплати праці на тій же посаді у приватному секторі. Пропонується також для визначення мінімального розміру посадового окладу державного службовця запровадити розмір мінімальної зарплати, встановленої законодавством.

Профспілки категорично проти зміни механізму встановлення надбавки за вислугу років (зниження з 3% до 2% за кожний рік) та зменшення її максимального розміру із 50 відсотків до 30-ти без суттєвого підвищення розміру посадового окладу державного службовця. Профспілка також не підтримала зменшення грошової виплати на оздоровлення.

Робота над проектом триває і профспілка бере активну участь у його доопрацюванні.

Профспілка працівників державних установ України є активною учасницею розробки нової редакції Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування». Починаючи з травня минулого року, була також запрошена до цієї роботи.

У рамках обговорення особливо гострі дискусії відбуваються з питань унормування оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування.

Позиція Профспілки із зазначеного питання чітка. Вона полягає у необхідності збереження гарантованого законом мінімального розміру посадового окладу службовця органів місцевого самоврядування, який займає найнижчу посаду категорії III, на рівні трьох прожиткових мінімумів, що складає наразі 8052 грн.

Останній штрих до роздумів про зарплату держслужбовців: із 415 народних депутатів 396 отримали за січень 100 відсотків надбавки до своїх посадових окладів – за інтенсивність праці. В середньому сума виплат на одного депутата досягла 48,8 тис. грн. Розмір виплат включає в себе сам оклад, 100 відсотків прибавки до окладу і варіативні виплати – за почесне звання, вчений ступінь, відпустку, лікарняні чи службові відрядження. На всі виплати нардепам у січні було виділено 19, 4 млн. грн. – майже удвічі більше, ніж у січні 2022 року.

Віктор Федотов,

Голова обкому профспілки працівників

державних установ

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.

Найменування профспілки скорочено:
Українською мовою – ППДУУ
Російською мовою – ПРГУУ
Англійською мовою – SEUU