Про дотримання рекомендацій круглого столу на тему: «Діяльність організацій Профспілки в умовах адміністративно-територіальної реформи»

ПРОФЕСІЙНА СПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖАВНИХ УСТАНОВ УКРАЇНИ

КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛАСНА ПРОФСПІЛКОВА ОРГАНІЗАЦІЯ

ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖАВНИХ УСТАНОВ УКРАЇНИ

ПРЕЗИДІЯ

П О С Т А Н О В А

 

28.01.2021р. м. Кропивницький№ П- 2- 2

 

Про дотримання рекомендацій

круглого столу на тему: «Діяльність

організацій Профспілки в умовах

адміністративно-територіальної реформи»

Під час круглого столу учасники проаналізували новели нормативно-правової бази законодавств в рамках децентралізації, заслухали інформацію щодо збереження кадрового потенціалу державної служби та місцевого самоврядування, обговорили проблематику та досвід роботи районних організацій Профспілки на сучасному етапі, розглянули питання щодо пере форматування діяльності райкомів Профспілки.

Програмні завдання Профспілки на 2020-2025 роки,щодо нових механізмів організаційного зміцнення Профспілки, мають бути забезпеченні виключно виходячи з основних засад та принципів діяльності Профспілки, щодо самостійності виборних органів у вирішенні питань, що належать до їхньої компетенції, підпорядкованості та підконтрольності вищим за рівнем виборних органів.

Структура Профспілки визначається чинним статутом Профспілки, і відповідно ст..40, організаціями Профспілки є: первинні організації, територіальні (об′єднання первинних організацій, районні, міські, міськрайоні) організації Профспілки.

Як первинні, так і територіальні організації профспілки, були утворенні та зареєстровані з врахуванням колишнього районування областей. З набранням чинності Постанови Верховної Ради України від 17.07.2020 № 807-ІХ «Про утворення та ліквідацію районів», ряд районів було реорганізовано, в тому числі ліквідовано та утворено. Склалась ситуація, коли назва переважної більшості організацій профспілки територіального рівня не відповідає фактичній назві району, де функціонують такі організації профспілки. Також змінилась назва окремих установ, організацій , органів місцевого самоврядування, де діють первинні організації профспілки.

Учасники круглого столу відзначили про необхідність забезпечення сталого функціонування організацій профспілки територіального рівня у період завершення реформи децентралізації, про те що вироблення алгоритму дій стосовно кожної профспілкової організації має бути індивідуальним і таким, що передбачає можливість виконання всіх функцій, визначеним Статутом Профспілки. Всі підняті проблеми питання щодо діяльності організацій Профспілки запропоновано вирішувати з огляду на збереження профспілкового членства та зміцнення організаційної структури Профспілки.

Президія Кіровоградського обкому профспілки працівників державних установ постановляє:

1. У відповідності зі статтею 40 Статуту Профспілки в структуру профспілки вводиться поряд з райкомами, міськкомами визначення об′єднання первинних організацій профспілки працівників державних установ.

2. Повідомити ЦК профспілки про підтримку президією обкому профспілки визначення об′єднання первинних організацій профспілки працівників державних установ ОПО ПДУ.

3. Затвердити структуру обласної профспілкової організації ПДУ в складі зі зміною Назви райком ПДУ на ОПОП ПДУ: 4 райкоми – без змін назви;

3 міськкоми – продовження діяльності;

15 райкомів – зміна назви;

3 райкоми – ліквідація (згідно додатку 4-х л).

4. Територіальним організаціям почати підготовку роботу по зміні назв райкомів профспілки на об′єднання первинних організацій і оформлення документів для послідуючої перереєстрації профспілкових органів у відповідних органах юстиції.

5. Президії обкому профспілки напрацювати алгоритм проведення цієї перереєстрації зі зразками необхідних документів.

 

Голова обкому профспілки

працівників державних установ В. Федотов

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.

Найменування профспілки скорочено:
Українською мовою – ППДУУ
Російською мовою – ПРГУУ
Англійською мовою – SEUU