Ми прозвітували

 

Ми прозвітували26 серпня 2020 року в місті Кропивницькому відбулася 28-азвітновиборна конференція Кіровоградської обласної профспілкової організації працівників державних установ

Дуже складно, як ніколи, проходила ця звітно-виборна кампанія. Кінець 2019 і початок 2020 року відзначилися величезним скороченням держслужбовців в райдержадміністраціях. За останні роки це вже 16-те.

Обіцялося, що вивільнюваних будуть «автоматично» працевлаштовувати. Звісно, цього не відбулося і про це говорили делегати конференції, яких було 54.

Збільшення зарплати також не відбулося, а навпаки - зменшення в 2 рази в порівнянні з 2019 роком. Маємо відтік кваліфікованих професіоналів, недостатнє фінансування і нехватка 37 млн. грн., щоб завершити 2020 рік, а тут ще й короновірус, вибори ОМС…

Молодь скоса дивиться на виконання громадських доручень в профспілці і це зумовило різке падіння молоді у виборних органах.

Мотиваційні профспілкові заходи не спрацьовують – працюючі не впевнені буде у них робоче місце завтра чи ні.

Хоча обком за останні роки і надав фінансової допомоги більше ніж на 630 тис.грн.

У своїх виступах делегати звернули увагу на те, що урядом байкотується соціальний діалог з профспілками, ігноруються положення Генеральної угоди, руйнується система соціального страхування, не беруться до уваги законодавчі пропозиції ФПУ з питань оплати праці, оподаткування та інше.

Що найшло своє відображення в постанові конференції. 

Ми прозвітувалиМи прозвітувалиМи прозвітувалиМи прозвітувалиМи прозвітували

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.

Найменування профспілки скорочено:
Українською мовою – ППДУУ
Російською мовою – ПРГУУ
Англійською мовою – SEUU