Голові ЦК профспілки працівників державних установ України Піжук Ю.М.

Про Законопроект № 1066       
                                                               
Шановний Юрію Миколайовичу!

Президію Кіровоградського обкому профспілки працівників державних установ (далі Президія), первинні профспілкові організації області дуже стурбувало і привело в стан занепокоєння прийняття у першому читанні законопроекту № 1066 «Про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади» - що є новим обмеженням прав державних службовців, яких постійно намагаються принизити  з усіх сторін: дискримінацією, пов’язаною з трудовою діяльністю, виведенням питань оплати праці державних осіб за межі регулювання трудового законодавства, щорічними скороченнями та інше. Питання: а може вони вже зовсім не потрібні!?
Ми підтримуємо усі зауваження, висловлені Головним науково-експертним управлінням Апарату Верховної Ради України.
Передбачене законопроектом непоширення норм законодавства про працю на державних службовців призведе до появи величезної прогалини у регулюванні трудових відносин державних службовців майже у всіх сферах, включаючи оформлення трудових відносин, гарантій в оплаті праці, виплати компенсацій.
Підтримуємо також зауваження щодо запровадження для державних службовців контрактної форми державної служби без чіткого визначення випадків її застосування  у нормах Закону, на що вказував Конституційний Суд України (рішення № 12-рп/98 від 09 липня 1998року).
Президія вважає безпідставними  пропозиції про:
-виключення із заробітної плати державних службовців надбавки за ранг;
-виведення питання колективно-договірного регулювання поза правові межі;
-скасування законодавчого визначення груп оплати праці, за якими встановлюються розміри посадових окладів та гарантій, що мінімальний розмір посадового окладу групи 9 не може бути менше двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб, розмір якого встановлено на 01 січня календарного року, а також «збалансування» оплати праці всередені системи державної служби;
-неспіврозмірність розмірів заробітної плати, що не сприятиме  заохоченню працівників до чесного і ефективного виконання службових обов’язків.
Звертаємо увагу на те, що новації проекту Закону України №1066 порушують норми Статті 22 Конституції України і потребують доопрацювання.

З повагою, за дорученням членів президії ОК ПДУ
Голова обкому профспілки 
працівників  держустанов                                                                                     В. Федотов
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.

Найменування профспілки скорочено:
Українською мовою – ППДУУ
Російською мовою – ПРГУУ
Англійською мовою – SEUU