І Місце молоді у профспілковому русі

І Місце молоді у профспілковому русіЦе є незаперечна істина: молодь – майбутнє профспілок, у тому числі й в профспілці працівників державних установ. Саме тому було ініційоване проведення спільного засідання президії обкому профспілки та Молодіжної ради ФПО. На нашу думку, відбулася дуже цікава дискусія на тему: «Про завдання і проблеми активізації роботи з молоддю у профспілці держустанов».

Адже від того, яку позицію займає профспілка щодо молодих фахівців, залежить успіх у процесі їх адаптації входження в колектив. За словами голови обкому профспілки: «Важливо, щоб молодий працівник, прийшовши на перше робоче місце, знав усе про колективний договір, робочий час, техніку безпеки, зарплату, інші гарантії. І тут саме профком стає для них незамінним провідником у правовому полі, головними завданнями якого є організація молоді на колективну діяльність, переконання їх у необхідності об’єднання у профспілку з метою спільної боротьби за свої права. Робота як президії обкому, так і первинних профорганізацій побудована так, щоб будь-який захід відповідав Статуту та інтересам молоді. Основний акцент робиться на об’єднання молодих членів профспілки на навчання, профосвіту. До цього питання молодіжного руху не раз обговорювалися за пленумах і президіях. Мова йшла про створення молодіжних рад при райкомах і міськкомах профспілки, проведення спартакіад, поширення серед молоді правових знань… Наголос у роботі молодіжних рад, через діяльність яких реалізується молодіжна політика, ставиться на проведенні семінарів у формі тренінгів та ділових ігор. Проблеми соціального та економічного характеру, які доводиться вирішувати молодим людям, відсутність дієвих механізмів державної підтримки свідчать про гостру потребу молоді у захисті профспілок. Тим більше ці виклики уже постають у державних установах, як: відсутність першого робочого місця, недостатність досвіду для конкуренції на ринку праці, зовнішня і внутрішня міграція молоді».

Погляд молоді на проблеми в своєму виступі висвітлила голова Молодіжної ради ФПО Олена Пирогова. Вона презентувала роботу Молодіжної ради, завдання якої: пропаганда здорового способу життя, формування лідерських якостей, участь у соціальних проектах… «Засідання Молодіжної ради відбуваються не академічно, а творчо і різнопланово. Популярністю користуються спортивні заходи у вигляді квестів, екскурсії, майстер-класи, конкурси творчих робіт»… Один із напрямків роботи – проведення благодійних заходів, про які розповіли заступник голови Молодіжної ради Олексій Коваленко та член Молодіжної ради Катерина Таран. Зокрема профспілкова молодь провела зустріч з пацієнтами гематологічного відділення дитячої обласної лікарні. І не просто вручили їм подарунки, а провели з ними майстер-клас, ігри. Молодіжна рада ФПО взяла участь у благодійному забігу, мета якого була: допомогти хворій дитині, через збір коштів, у проведенні операції. Молодіжна рада співпрацює з бібліотеками – для юнацтва і для дітей. Проведено чимало спільних заходів. Бібліотекарі Катерина Пахомова та Алла Корнієць ознайомили присутніх із заходами, які будуть проводитися найближчим часом у їхніх закладах.

У планах Молодіжної ради проведення профспілкових уроків у тих закладах, де вони працюють чи навчаються, відкриття профспілкових віталень, гостями яких будуть молоді профспілкові активісти, а це місця презентації їхніх захоплень…

Державні службовці надали молоді низку пропозицій, зокрема, проявляти більше активності в досягненні поставлених завдань, анонсувати та голосно заявляти про свою діяльність, виходити на міжнародний рівень задля обміну досвідом та розширення знань. Обком профспілки фінансує проведення молодіжних заходів.

І Місце молоді у профспілковому русіІ Місце молоді у профспілковому русіІ Місце молоді у профспілковому русі

 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.

Найменування профспілки скорочено:
Українською мовою – ППДУУ
Російською мовою – ПРГУУ
Англійською мовою – SEUU